Nieuws

Op deze pagina vindt u de laatste ontwikkelingen en mededelingen van ’JeBesteBest’. 
Nieuw is de aanvullende site met actuele agenda Lien Daams  .
Op die site meer over hulp rondom seksueel misbruik.
Want JeBesteBest biedt ook individuele ondersteuning aan volwassenen !!

Contact:
Omdat de telefoon regelmatig zacht of uit wordt gezet tijdens gesprekken is er voorkeur voor email als u contact op wilt opnemen. Uw mail wordt uiteraard zo spoedig mogelijk beantwoord. Blijft gelden: als u uw naam en telefoonnummer inspreekt op de voicemail dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Nieuw in ons aanbod:

Hervonden krachtgroep!​
Begeleid lotgenotencontact door een ervaringsdeskundige vanuit de visie Delen = Helen.
Lees meer.......

*************************************************************************
Trainingen:
JBB Moves! Voor wie? Waar? Wanneer? Prijs?
Vanuit praktijk JeBesteBest"en op een locatie van JeBesteBest:
                   de training: JBB Moves!
JBB Moves is ontwikkeld voor volwassen vrouwen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.
Centraal staat de vraag:
“Wat heb jij nodig om makkelijker te bewegen in je eigen leven?
Zodra er 4 aanmeldingen zijn starten we een nieuwe groep.
Voor meer informatie raadpleeg deze website of neem vrijblijvend contact op.

*************************************************************************
“Van overleven naar Leven”.
Ontmoetingsweekend voor vrouwen die seksueel misbruikt zijn.
Op de site van de Abdij in Hierden is meer informatie over het volgende te vinden:
vrijdagochtend 14 OKTOBER  2016 11.30 uur - zondag 16 OKTOBER  2016 14.00 uur
Wie seksueel misbruikt is en dat probeert te verwerken wil daar misschien wel eens met lotgenoten over praten. Met andere vrouwen die kunnen aanvoelen waarom je zo worstelt juist met hele gewone dingen. Je bent al zo vaak tegen een muur van onbegrip aangelopen. Hoe vaak heb je niet in de kou gestaan omdat ze je verhaal niet geloofden? Maar waar vind je lotgenoten en durf je zo’n ontmoeting dan aan? Zo zit je vol met vragen en twijfels die voortkomen uit negatieve ervaringen. Iedereen die het is overkomen vindt het moeilijk om dat bedreigende verhaal woorden te geven, om over je onzekerheid, schaamte en onmacht te spreken. Daarom bieden wij een ontmoetingsweekend aan voor vrouwen die seksueel misbruikt zijn. Dagen waarin je elkaars verhaal (h)erkent, elkaar kunt onder­steunen en bemoedigen. De vragen van jullie eigen zoektocht staan daarbij centraal.
Het programma is opgebouwd rond de weg van OVERLEVEN naar LEVEN, omdat ook jij als mens gewoon wilt kunnen LEVEN. Voor jezelf en de groep is het uiterst belangrijk dat je al aan het proces van verwerking begonnen bent. Wie zich aangesproken voelt en meer wil weten over deze ontmoeting kan contact opnemen met het secretariaat van de abdij van het groepswerk.
Je wordt persoonlijk door een van de begeleidsters van het weekend teruggebeld.
Je kunt ook direct contact met mij opnemen telefoonnummer staat bij "contact" op deze site.
Begeleiding: Cobi Voskuilen en Lien Daams
Beiden zijn ervaringsdeskundigen
Kosten: € 145,- De religieuze dimensie van deze plek speelt slechts een rol als jullie zoektocht en ervaringen daarom vragen.

*********************************************************************
*"Faalangst & Zelfbeeld".
Als u uw kind wilt aanmelden voor de training of graag meer informatie wilt kunt u altijd contact opnemen! Informeer vrijblijvend naar de data
want er wordt meerdere keren per jaar een training gegeven ook in de zomervakanties. Op 25 november 2014 start een nieuwe groep. De totale training (inclusief intake, 7 bijeenkomsten en de ouder contact momenten) kost 367,00 euro. De Trainingen worden op aanvraag ook op een door u gewenste locatie gegeven.

**********************************************************************
"Training (gastles) in het signaleren van kindermishandeling en seksueel misbruik".
Deze training / gastles worden op aanvraag gegeven in de praktijk. De training is gericht op het bespreekbaar maken van gezond seksueel gedrag van kinderen. Na deze bijeenkomst heeft u handvatten om met uw vermoedens van kindermishandeling en seksueel misbruik te handelen.De training wordt, in overleg, als gastles in de praktijk of bij u op locatie verzogd. Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

***********************************************************************
"Dit is mijn BesteBest": JeBesteBest leren zien, kennen en leren inzetten. Een Faalangst reductietraining met veel "ik versterkende" elementen. Wat zijn jouw unieke hulpbronnen? Wat past bij jou? Voor groepen met maximaal 4 kinderen. Een groep van 6- 9 jarigen en een groep van 9- 12 jarigen. Voor 13 jarigen en ouder is een individuele training mogelijk.

*"Mijn BesteBest, jouw BesteBest": een training waarin erkenning voor gevoelens van verlies, verdriet en boosheid een plek heeft. Daarnaast erkenning voor de eigen kracht en hulpbronnen . Deze training wordt individueel gegeven en ook in groepen. Groepen van 6-9 jarigen, 9-12 jarigen. Ook hierbij is er voor 13 jarigen en ouder individuele training mogelijk.

*"Mijn BesteBest is van mij": Weerbaarheidstraining en sociale vaardigheidstraining waarin kinderen / jongeren zichzelf met al hun voor- en afkeuren beter leren kennen. Ze leren zichzelf te bevestigen dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat sommige gedragingen handig en onhandig zijn in communicatie met andere "JeBesteBesten". Individuele trajecten en groepstrainingen zoals hier boven beschreven.

****************************************************************************

Beroepsverenigingen:
JeBesteBest is lid van de volgende beroepsverenigingen: de ABvC, de LBRT en de LBBO dit maakt vergoeding bij sommige zorgverzekeraars mogelijk.